It’s mourning again in Moldova.

Spoturi peste spoturi si discutii peste discutii vis-a-vis de plagiat. sh’ap replica regizorului. sh’ap iar discutii. despre același plagiat sau nu. Nimic despre spot per se însă – ceea ce e amuzant (în felu ăla în care noi, moldovenii, găsim tot ce-i trist amuzant deja). E bine să știm că 100 de oameni se întorc zilnic în Moldova. Și că pensiile sunt date la timp. Și că 1000 de metri de drum sunt construiți zilnic (serios? 1000 de metri? eu zic, că pentru efect mai bun, trebuia deja de dat în centimetri).

Eu cred că(!) comuniștii, sau oricare alți adversari ai PLDM-ului ar trebui să răspundă frumos printr-un altă viziune de ‘e dimineață’. gen – ca asta:

Și pentru că deja toată lumea acum știe de spotul lui Reagan (care, aparent, noi toți trebuia să-l știm oricum, că am umblat noi la lecțiile de jurnalism sau nu), eu cred că un fix-în-fix ar trebui de dat: ‘cîți oameni se duc din țară zilnic’ ‘de dat valoarea pensiei – numa vă rog, nu în bănuți sau lei; euro sau lire sterline :)’, ‘cîți centimetri patrați de gropi apar în fiecare zi’, etc.

Asta pentru că eu nu vreau să mă trezesc în fiecare dimineață și să mulțumesc Guvernului pentru minunatul progres care îl face. Eu vreau mai mult. Eu știu că se poate mai mult. Numai că nu cred că(!!) cu ei.

2 comments
 1. Goo said:

  Da, kiarca :) Vezi No spring for Moldova by Evroniuws.

 2. alexandru said:

  @Goo – No spring for Europe mai degraba.. la dansii tot nu e deloc rozojiu.

  Da reportajul lu’ euronews se poate de recomandat doar lui voroshkin.

  Cat despre articol – inainte de asta am citit si postul lui Mardare, si nu puteam sa nu observ de cate ori cuvantul jurnalist se repeta in text. in realitate jurnalisti is putini, da’ pentru restul oamenilor – asta seamana prea mult a plagiat.

  ca se numeste asta adaptare.. sau plagiere, I don’t give a fuck :) similaritatile sunt mult prea evidente. daca asta era la o lectie de literatura, profesoarei probabil nu i-ar fi placut sa descopere ca doi elevi de ai sai au scris cam acelasi text pentru o sarcina care implica creativitate. oricum, astept si io o replica la acest spot in stilul care ai mentionat in articol.

  good job

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: