Ridicarea sufletelor în ceruri. Analize și perspective.

Cum e rapture in română? Google translator ne zice ca e ‘extaz‘ sau ‘răpire‘. Evident, nici una din astea nu e pe’aproape de ceea ce rapture e. Adic, asta precis nu e extaz si eu vreau să cred că Dumnezeu nu ne răpește. Mai în scurt, voi știți ce e asta, dacă nu – google search it baby.

Asta pentru că ieri am avut o conversație constructivă (în acea că a fost neconstructivă iar asta întodeuna e bine cînd mai ai oameni cu care nu trebuie necesar să fii constructiv în discuții) despre oamenii care cred în rapture – oamenii care cred că Dumnezeu va veni întro zi și va ridica sufletele oamenilor buni sau fără de păcate, iar după asta a doua venire a lui Hristos (dar despre asta mai tîrziu). Cum ziceam, discuția constructivă cu ea (terminată, apropo, prematur pentru că…’eu te sun amuș pe mobil’…NOT) pentru că a atins puncte de genu:

  • cum justifică oamenii faptul că ei nu au fost raptured. argumente logice și refuzul de a nu crede – ceea ce te-ai fi așteptat în mod normal. Adică ‘God is testing us’. Serios?
  • ateiștii sau pragmaticii care s-au kapustnit de pe urma celor încrezuți că vor dispărea mâine (eg: taking care of your pets).
  • de ce oamenii merg sute de kilometri (mii de kilometri) pentru a fi într-un anumit loc – pentru că acolo va fi the rapture. Adic, din moment ce tu crezi într-un Dumnezeu, necesar trebuie sa crezi și în atotputernicia lui – iar asta, sigur, înseamnă că el te poate rapture-ui din orice loc tu nu ai.
  • tot așa cum e și cu venirea lui Isus. apropo, de ce asta e the second coming of Jesus? Dumnezeu ce, nu poate crea un alt Isus – tre pe același fecior să-l mai pună o dată prin marazmu ista pămîntesc? Dar nu e despre asta, e despre faptu că aparent Isus o venit iar oamenii (ăștia religioși care credeau că vor fi rapturuiti și nu au fost) continuă să creadă că el a venit și că ei trebuie să-l găsească. Scuze, dar de cînd trebuie noi deja să-l găsim pe Isus și nu necesar invers? Adic, I mean…common – sigur că lui îi e mai simplu, iar din moment ce noi tot l-am așteptat atâta – nu e normal ca el să nu se joace de-a ascunselea?
  • în fine, liniște muritorilor – portalu precis nu a fost rapturuit – still here. sunt sigur că vă făceați griji deja.- tot referitor la tema de Isus, dar prin prizma păcatului ultim, sau suprem: sinuciderea. Isus, kak-to… nu sa sinucis și el? Adic, he knew what’s coming to him and he kept going for it. Hmm…
1 comment
  1. portalu lasa tu religia asta cu tăt cu Hristos! tu mai ghini da-mi articolul de pe pentruea.md ca blea nu se deschide situ shela

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: