dirty campaign

Lumea vorbește că ăștia doi, viitor primar si viitor învins, se ciondănesc prin studiouri și se împroașcă cu glod. Unu-i zice altuia că are mașini și avere nedeclarată, deci FURĂ; ăsta îi răspunde înapoi că toți din primărie fură, și că toți știu că toți din primărie fură, respectiv că și ăsta FURĂ (direct sau indirect, ce mai contează?). Unu vorbește despre terenuri de joacă care o dispărut, altul vorbește despre sediile mari ale unor partide construite pe aceleași terenuri de joacă (ceva de genu: nu numa noi am fărmat terenuri de joacă…și voi tot; tare mă mulțumește pe mine asta).

În fond, lumei nu-i place cînd politicenii se coboară jos, tare jos și se spală în noroi și vomită unul pe altul. Zoaiele care și le varsă unul altuia în cap…nouă aparent nu ne place. Asta e urît și nedemn.

Eu nu cred în asta. Eu cred în negative campaigning, doar că eu cred că și asta trebuie de făcut smart și creativ. Un politician nu trebuie niciodată să vorbească public și deschis despre cît de rău e celălalt. Asta nu place la oameni și arată, într-adevăr, penibil. În schimb, eu nu văd nici o problemă în dirty politics și în campaign ads care atacă.

uneori, aceste ads-uri sunt amuzante. gen:

sau

dar sunt si bune. puternice. la punct. asa cum tre.

aici mai multe despre negative ads. cu exemple si vseotakoe:

in fine idea e: ”pațani, fiți inteligenți. utilizați resursele media. fiți creativi. atacați – asta nu strică. urît dar politics is always dirty. negative ads sunt ok (deobicei în ultimele săptămâni), pentru că separă liderul de mesaj, pe cînd mesajul continuă să fie transmis”. Eu mi-aș da votul pentru cineva care poate să creeze o campanie bună. asta ar însemna că el și-a putut alege o echipă bună, că a ales metodele și grupul target, că a făcut decizii corecte și că a fost out-of-the-corobcikă. Eu mă mir cum cu atâtea alegeri în fiecare an la noi, nimeni nu încearcă ceva diferit. Nimeni nu riscă, nimeni nu învață (din greșeli trecute sau din succese de PR de peste hotare). bodiu o începuse bine – echipa evident gîndea ceva acolo. Chirtoacă..se zice că nu are echipă deloc. Iar dacă o are, atunci mai bine o dă afară imediat. Dodo…narmaliok. coldplayu cîntă mai departe (de 5 ori deja blea!) iar scîncetul cela de cîntec (tarasiuk sau cum ea acolo) e numa bun pentru rutierele moldovenești. Dar el jy atît de ușor poate deveni primar dacă ar ști cum să-și promoveze imaginea mai bine și s-o distrugă pe-a lu chirtoacă (nu ca pldm-stii să-l voteze pe dînsu (aka dodo), dar să nu se ducă deloc la vot). Din păcate (sau din fericire), la noi campaniile politice sunt încă despre aruncarea chietrișicelor în capu adversarilor. hmm..

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: