Dă-ăS-Ka

La orice canal nu aș da

Numa despre Dă-ăs-Ka.

Două gînduri la acest subiect.

Primul despre prin ce o trecut (și mai trece) ciuvacul atunci cînd dintr-o cameră de hotel de 3000$/zi, întâlniri peste întâlniri cu fel de fel de președinți și prim-miniștri, la care înfuleca oysters și veuve-clicquot – sa trezit dimineața într-o celulă în care i-o dat grecică și apă de la robinet. Adică și depresneak o chicat pe ciuvak. noaptea trecută se gîndea cum o sa fie Președinte în vreo cîteva luni, cum o să se răsfățească în palatele roiale franceze, cum o să intre în istorie cu vreo fignea care încă o să o mai facă  și după ce-o lăpăit-o pe una (sau nu) – se gîndște la următorii 25 de ani în tiureagă, în care precis că o să-i chice săpunul de cîteva ori.

Al doilea gînd la acest subiect este despre diferența de sistem de-acasă și lumea lor. Îți imaginezi la noi acasă să îl aresteze pe șeful FMI-ului pentru că o fimeie care îngrijește de camere la vre-un hotel s-ar plange că pe dînsa o agresat-o? Ar avea vreo fimeie de-a noastră curajul să se plângă la poliție (aici sau în state, daca ar lucra?)? Eu sunt sigur că și în cele mai ditamai vise la noi așa ceva nu s-ar putea întâmpla. Din multe motive, prea multe motive.

Iar al treilea gînd e despre scandalurile sexuale care afectează carierele oamenilor ‘străluciți’ din politică. acolo ei sunt terminați, la noi (dar nu numai) nu afectează tare multe. Poate pentru că noi și-așa și-așa avem o alegere foarte mică între lideri – dacă începem să ne mai uităm și în viețile lor personale – atunci în general îi hana.

în fond, cum n-ai da și n-ai schimba

peste tot îi Dă-ăs-Ka!

2 comments
  1. o – asta n’am vazut. scapat se vede ca. zato sezizat fraza ‘tu matinca nie sh vre’un inel ar trebui sa’ni dai’. asta ochiul intreprinzator al moldovanului – cum n’ai da, tre sa scoti o capica din shi nu ai face.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: