seppuko

Chateau la haille. Cu cork de ista, care so rupt – asa ca tre de terminat sticla pana la urma, ca inapoi nu mai pui, altfel se rasufla.

Si azi vreau sa va scriu despre voi.

‘’Eu nu am tara

Nu am neam

Eu is o lepadatura

Dumnezeul meu e acolo

Pe 31 august

Pe drum inspre cenaclu

Flamand

Si cu sviter mare’’ (portalu)

am zis ca o sa scriu despre tot ce mi-e mai greu. Dar e greu sa te dezici de greu, mai ales azi, cand chateau de la haille urmeaaza un Bordeaux de Lac. Azi, in trolik, am auzit doi vorbind ”tu chiar crezi ca el exista?”. Ea ii raspunde ”da shi, el poate si sa nu existe?”.  Eu vreau sa delimitez restul conversatiei, pentru ca eu insumi am delimitat, si sa vorbesc despre cine el este.

”auzi, departe suna slabii

Si asupritii catre noi

E glasul blandei Basarabii

Ajunsa-n ziua de apoi”(ME)

Voi amaratilor – oameni care existati pe facebook si pe  bloguri; oameni care isi controleaza posta de sute de ori pe zi in speranta ca ceva o sa vina; si atunci cand nu vine, va controlati spam-ul – in caz ca ceva sa blocat acolo; cu toate ca stiti ca nimic nu e blocat acolo; oameni care ati citit vreo 200 de carti si credeti ca ati citit destul de important din ceea ce e ’important’ sa citesti; oameni care aveti grupul vostu mic, intelectual, de discutii si analizati subiectiv orice tema; dupa care ziceti ca asta e o opinie pur subiectiva; dar inca credeti ca e opinia corecta; oameni care isi pot da opinia asupra lui Obama primind Nobelu; oameni care ati votat precis PL sau PLDM; ok, putini (Lucia? noroc) si PD; oameni pe care eu ii iubesc, si cum zice cosmi: ” as vrea cel m tare acum e sa pot iesi toata ziua si sa stau de povesti cu oamenii la care tin si sa-i asc cu drag mult de tot”.  Oameni care imi sunteti aproape, indiferenti sau nu; oameni despre care pot scrie. Dar oameni care imi sunteti departe, oameni neintelesi, oameni tristi si plictisiti; voi sunteti oamenii altora; oamenii care isi au sufletul nu pe 31 august, sau intro bucatarie cu multe beri nedeschise; oamenii carora despre despre vanatoarea, schite sau oua nu le pasa.

Voi sunteti oameni care nu aveti poezii; sau povesti; in afara de povestile voastre; voi sunteti tristi, amarati si singuri. Iar eu va stiu. Tot asa cum stiu metroul bucurestean. Sau troliku chisinaunean. pentru ca ma stiu.

So terminat vinu. De’juns pe azi.

Snimi eto naher tvoe sertso.

4 comments
  1. vasile said:

    daca umpli blog-ul tau cu nomenclatura de kef-uri frantuzesti, departe nu ajungi. vreau.. sa pot citi ceva actual, interesant. blog-ul pare a fi cam inchistat in niste secrete si conventii proprii. in rest, bafta! faci o treaba destul de ok

  2. cristinutza said:

    semnatura…adorabil

  3. vichea said:

    ai vazut bai andrei blogocan ce o zis Vasyle? fara secrete si conventii proprii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: