starea de trimbulind

Image

ieri am înțeles cam ce ar putea fi ‘trimbulindul’ lui stănescu; ieri am devenit tătic; și am asistat la acest travaliu de 12 ore. câteva puncte care am zis să mi le scri: să nu se uite, sa nu le uit, să nu le uite. 

**

eu sunt o persoană social activă, cu opinii și argumente politice, religioase, existențiale, globale șamd. când naști (și eu cred, în mod sigur, că și eu am născut ieri) – în jurul tău se creează așa un vid și liniște, încât Odese, pojaruri, războaie și apocalipse trec pe alături.

**

am început să înțeleg și apreciez liniștea. și orice zgomot, orice tusă sau strănut, supt de țâță sau mișcare a buzei într-o expresie extraterestră e izolată în acest vacuum; tresari și bezmetic asculți fiece respirație; te bucuri nu atât de liniște ci de perfuzia liniștii.

**

eu îmi iubesc femeia; și cred în eroismul, în curajul, în determinarea ei, în fiecare contracție de-a ei; nu cred că o să existe vreodată o interpretare plastică sau lirică despre procesul nașterii; ca să-l simți, trebuie să fie al tău; și ca să fie al tău, trebuie să vezi și treci prin aceleași contracții, respirații, alb-verde-albastru la față ca și femeia care naște; eu îmi iubesc femeia mai mult astăzi și mă închin la toate femeile, la maică-mea, soții-mea și fic-mea, viitoare mamă.

** 

starea de trimbulind e când te ia de jos, te scutură și te înmoaie; când ți se umezesc ochii, taie respirația, învălătucesc ochii; când te umple o liniște nemărginită, un cald imens în mijloc, când ai sclipiri de ce astă viață are..sens.  

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: