-dacă voi nu ne vreți: noi vă vrem! -hmm, noi nu.

Trist și bolnăvicios mesaj din partea Natei ieri. Trist pentru că aparent nu a înțeles care e problema ”altora” cu panoul ălă și bolnăvicios pentru că a țîșnit un fel de ură și acuzații sub centură. Regretabil și una și alta.

Vezi tu..problema într-adevăr constă în faptul că pe acel panou e Nata & co. Dar nu pentru că nu ne place Nata sau că ne mănîncă invidia. Dragilor – împînziți orașul pe toate bilbordurile, închiriați avioane care să vă deseneze fețele în nouri sau colorați luna în sare și piper. Nimeni nu o să aibă nicio problemă (poate doar în cazul lunii ăștia de la coca-cola poa să zică ceva).

Dar pentru că întro țară mică în care puțini au curajul să meargă contra curentului și să depășească problemele istorice ce ne bîntuie, sau argumentul că ”există fiști mai importante decît aspectul vizual al orașului sau omniprezența gheretelor”, atunci cînd unii dintre acei care sunt priviți ca ducînd stindartul acestei lupte – ajung să fie frumoși împăunați pe o clădire istorică.. noi rațional nu putem înțelege consecvența lor. Poți să ne spui povești cu zmei despre stare deplorabilă, lupte de pînă acum sau oportunismul bloggerilor, dar dacă întrun final argumentul e ”dacă nu noi, atunci alții” – noi îi vrem pe alții, nu pe voi acolo. Simplu. Pentru că atunci cînd ajungi să fii cunoscut și respectat pentru opiniile care le ai, oamenii o fac anume pentru aceste opinii și nu pentru fața ta frumoasă. Problema mea e că acest stand-point de pînă acum e ipocrizat de acest billboard. Pentru că eu nu vreau să găsesc argumente – atunci cînd lupt pentru un simț estetic al orașului, pentru dispariția gheretelor, pentru abundența panourilor publicitare și pentru restaurarea clădirilor istorice – argumente care să justifice apariția mea pe-un panou publicitar, pe-o clădire istorică, în centrul orașului, pe primărie.

De aia eu o să continui să vă iubesc și să sper la audiențe mai mari pentru S&P dar nu o să pot înțelege aceste argumente care mi le dai. Poate pentru că nu vreau. Pentru că mie îmi place lupta din voi dar nu și abilitatea de a justifica abateri de la această luptă. Eu mai curînd v-aș vedea pe lună, decît pe primărie.

ps: poza cred că-i un fel de joint venture în ale fotojabei între Viorel și Ion.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: